Waterskills for Life, action for Music for Life 2013

Music for Life werd op 23.09.2013 op Studio Brussel officieel op gang getrapt. Het concept is niet meer wat het de vorige jaren was. Toen werd gekozen voor één goed doel. Nu wordt iedereen uitgenodigd zelf een goed doel te kiezen waarvoor hij/zij een actie wil organiseren voor de Warmste Week van 17 tot 24 december 2013. Het goede doel waarvoor iemand kan kiezen moet gelijktijdig een VZW zijn en Vlaams en beschouwd kunnen worden als een "goed doel".

Dus hebben de vrienden en zus van Bavo de VZW Safe Coastal Tourism voorgedragen voor Music for Life. En de Koning Boudewijnstichting heeft dit doel goedgekeurd. Dit betekent dat zij een actie kunnen organiseren waarmee zij geld inzamelen dat via de Koning Boudewijnstichting zal gestort worden op de rekening van de VZW Safe Coastal Tourism.

Nu willen zij met een actie voor VZW Safe Coastal Tourism niet alleen geld inzamelen. Zij willen tevens hun steentje bijdragen tot één van de strategische doelen van de VZW, nl. de publieke opinie sensibiliseren voor het probleem van verdrinking wereldwijd, in het bijzonder voor het probleem van verdrinking van toeristen in zee.

Met een informatiestand, met reanimatie for dummies en last but not least, met een praktische sessie in het zwembad tijdens dewelke je onder deskundige begeleiding van redders van de Vlaamse Reddingsfederatie en van Vlaamse Reddingsclubs letterlijk ondergedompeld wordt in tips en trucs om het water te overleven, willen zij je bewust maken van WATERSKILLS FOR LIFE.

Iedereen is welkom op zondag 15 december in het zwembad van het Universitair Centrum van de KU Leuven in Heverlee.  We beginnen om 12:30 en we eindigen om 17:30.

Wie deelneemt aan de praktische sessie brengt zwempak en zwemmuts mee.  Iedere jongere onder de 8 jaar of wie niet zwemvaardig is dient vergezeld te worden van een volwassene. De toegang tot de praktische sessie in het zwembad kost 6 € per persoon. Wie liever droog blijft kan de praktische sessie volgen vanop het balkon.

Ook is er een standje voorzien waar drank en versnaperingen worden aangeboden tegen een prijsje voor dit goede doel.

Van harte welkom!