information and advice

Une journée à la mer? Les dangers de la plage

26/08/2023

Dat men in Franstalig België, of in Brussel, geen aandacht zou hebben voor sensibilisatie van haar Franstalige bewoners klopt niet. Bewijst deze informatieve pagina van Sint-Joost-ten-Node: zowel in het Nederlands als in het Frans vind je er een overzicht met veiligheidstips waar ik helemaal achter sta!

Nieuwe informatiefolder "De zee is geen zwembad!" van Safe Coastal Tourism

24/09/2020

We zijn blij eindelijk onze pas uitgebrachte informatiefolder te kunnen voorstellen. Dit hebben we te danken aan de interesse, de morele ondersteuning en de vele financiële giften waarvoor onze dank.

zwemmen in de zee een goed idee?

17/05/2019

De zomer staat voor de deur. Een warme zomer kondigt zich aan als we de trend van de laatste zomers bekijken. Een frisse duik in de zee is dan heel aantrekkelijk. Maar waar moet je allemaal op letten als je het zeewater ingaat? In het bijzonder aanbevolen voor kinderen!

Opfrissing veiligheidstips

28/04/2019
Het is geen overbodige luxe nog eens te herinneren aan de veiligheidstips. Dit lijstje met do's en don'ts vind je terug op de website van het IKW. Bekijk zeker ook de filmpjes. Zie https://veiligaanzee.be/veiligheidstips .

Tips van hoofdredder Tom

Dat je nog om hulp kan roepen wanneer je aan het verdrinken bent is een fabeltje. Hoofdredder Tom Cocle van de vrijwillige Blankenbergse kustreddingsdienst legt in deze video 'Hoe herken je mensen die verdrinken?' uit waarom dit onmogelijk is.

Bekijk hier ook de andere video’s die werden opgenomen voor de vier-reeks 'De Kust is veilig', waarin Tom Cocle ons tips geeft voor een veilige strandvakantie. De reeks werd uitgezonden door Vier in het najaar van 2017.

Weet je dat je kind kan verdrinken ook als het niet meer in het water ligt?

Dit heet secondary drowning of late of uitgestelde verdrinking. Dit doet zich voor als je kind al water binnenkreeg, doordat het bijv. bijna verdronk. Dit kan tot wel 48 uur na het binnenkrijgen van water ontstaan.
foto: screenshot uit https://youtu.be/qbZCZOxo5L8