examples of bad practice

Calling "Second Beach at Port St Johns along Eastern Coast of South Africa very safe for swimming" is irresponsible

Calling "Second Beach at Port St Johns along Eastern Coast of South Africa very safe for swimming", is very irresponsible knowing that on the 24th of March 2014 it claimed its eighth shark attack victim in five years. Also drowning is a serious problem at Port St John's Second Beach as can be read in the attached article, yet dated 25/4/2012 and not online anymore, as well as in this article (23/11/2015).
Photo Second Beach October 2011

"Bertje aan Zee"

"Bertje aan Zee" van Christian Merveille & Annette Boisnard, is een verhaaltje om voor te lezen aan kleuters of om zelf te lezen voor beginnende lezers. Achteraan in het boekje zit een deel 'wij ontdekken de zee' met achtergrondinformatie over de zee.  Dit deel  is van Philippe Laloux.
ISBN 90-5657-040-4

Ik trof dit boekje toevallig aan in de kringwinkel en nam het mee. Toen ik het las was ik onthutst. Terwijl Bertje zich niet gerust voelt om de zee in te gaan, doet papa er alles aan om Bertje op het gemak te stellen en doet alle vrees van Bertje af als ongegrond. Intussen leest papa een boek. Meermaals stuurt hij Bertje terug naar zee. Hij herhaalt  "ga gerust zwemmen".