true stories

"Ik was drie en we waren op vakantie in Frankrijk..."

"Ik was drie jaar en we waren op vakantie in Frankrijk, waar de oceaan heel ruw kan zijn. Mijn moeder was bang voor de zee en daarom droegen mijn zus en ik elke dag een oranje zwemvest. Het zwemvest zat mij echter te ruim. Het had een grote kraag die tot halverwege mijn hoofd omhoog stak. We mochten pootje baden. Mijn oudere zus (toen 5) en een vriendje van haar waren mij aan het pesten omdat ik angst had voor water. Zij en haar vriendje hebben mij toen omver geduwd om me nog banger te maken..."

"Ik was elf jaar en ben bijna verdronken..."

Uit "oVerzee - Een goed gesprek over leven met de zee. Aan zee." (dS De Standaard van 6/10/2012)

Een gesprek met percussioniste Rielke Brys. Rielke sliep als kind al onder de blote hemel op het strand. Nu reist ze de wereld rond, op zoek naar de muziek van de zee.

Tijdens het interview wordt haar de vraag gesteld of ze niets dan goede herinneringen heeft aan de wereldzeeën? Waarop ze antwoordt:

"Eén keer ben ik heel angstig geweest. Ik was elf jaar en ben bijna verdronken tijdens een schooluitstap naar Nederland. Door de sterke stroming konden twee klasgenootjes en ik niet meer terug. We zijn uiteindelijk op de golfbreker geworpen, met alle schrammen en schaafwonden van dien."