Demir wil kustredders jaarlijks financieel steunen
02/07/2020

We hadden het er hier al over: omdat het vorige Vlaamse Regeerakkoord van 2014 (onder Minister President Geert Bourgeois) bepaalde dat de provincies zich uiterlijk einde 2018 moesten terugtrekken uit alle intercommunales werd er gevreesd  dat de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV) na 2018  niet meer zou kunnen rekenen op de 250000 € werkingsbijdrage van de provincie West-Vlaanderen. Maar blijvende steun vanwege de ¨Provincie West-Vlaanderen omwille van het toerisme is wel een mogelijkheid, zei Minister Weyts, dus bleef de provincie wel bijdragen in de werking van het IKWV.

In 2020 kwam hier bovenop ook Vlaamse steun. Immers niet alleen West-Vlamingen doen de kust aan. Op 9/6/2020 dienden de meerderheidspartijen in het Vlaams Parlement N-VA, CD&V en Open Vld dan een begrotings-amendement in om er voor te zorgen dat IKWV dit jaar 250.000 euro ondersteuning kreeg.

Vandaag heeft Minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) tijdens haar bezoek aan de reddingsdienst in Blankenberge gezegd dat Vlaanderen voortaan structureel, dus jaarlijks, de Kustreddingsdienst financieel zal steunen.

(foto IKWV)