Kunnen ze dit strand dan niet afsluiten bij springtij en in de winter??
09/03/2019
Renesse, Zeeland, Nederland. Opkomend getij is één van de 13 gevaren van de zee. Dat er gevaar dreigt komt misschien niet direct in ons op bij het maken van een strandwandeling, maar wanneer je deze maakt op een strand vol waterige geulen en zwinnen, dan zou er toch een belletje moeten rinkelen. Dan hou je best het getij in de gaten. Vlak na laag water kan je verrast worden door het opkomend water en dan krijg je weinig tijd om je tijdig uit de voeten te maken. Geulen en zwinnen lopen dan razendsnel vol, zeker bij storm en springtij, zoals op 7 maart het geval was. 

Dan sta je binnen de kortste keren midden in de zee. Dat overkwam een 45-jarige vrouw uit Vilvoorde, die samen met haar zoon en dochter en een lokale jonge vrouw verrast werd door het tijd. De Vlaamse vrouw verdronk, haar dochter, een meisje van 8 jaar oud, ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Over haar toestand is niets bekend.

Bron: https://www.hln.be/nieuws/buitenland/getuige-van-zandbankdrama-in-nederland-ze-lagen-in-het-water-en-je-kon-niks-doen-het-was-afschuwelijk~a64bc21f/#comments .

Lees hier het verhaal van één van de slachtoffers.

Vandaag, 2 dagen later, kwamen opnieuw strandgangers in de problemen. Ze geraakten op tijd weg na waarschuwing van de hulpdiensten. Bron: https://www.ad.nl/binnenland/opnieuw-mensen-in-de-problemen-op-zandbank-renesse~a560e903/.

Foto: Dino Cabral