Leerling (11) wordt in zee gesleurd in Middelkerke en wordt gered.
03/10/2019

Een leerling van het 5de leerjaar van het Onze-Lieve-Vrouwcollege in Antwerpen werd donderdagmiddag tijdens het pootje baden in zee het diepe ingesleurd toen hij iets te diep in het water ging. De vijfde en zesdejaars zijn op tweedaagse bezinningsreis in Westende en verblijven vlakbij het strand.  Eén van de begeleiders zwom hem achterna, wat eigenlijk totaal wordt afgeraden, wegens het grote verdrinkingsrisico voor zichzelf. Een reddingsactie moet je overlaten aan echte redders.

Leerling en begeleider werden door twee alerte watersporters die in de buurt waren, aan wal geholpen. Heel wat hulpdiensten, o.a. een reddingshelikopter en twee reddingsboten, waren intussen al onderweg naar het incident. Leerling en begeleider hebben er gelukkig geen complicaties aan overgehouden.

 

Ik wil hier van de gelegenheid gebruik maken om nogmaals te herinneren aan de gevaren en de risico’s van de zee. Wees steeds waakzaam en pas je gedrag aan om ongelukken als deze te vermijden. Het politiereglement in alle kustgemeenten verbiedt zwemmen in zee wanneer er geen strandredders zijn. Pootjebaden is wel altijd toegelaten, maar dit betekent hoogstens kniehoog het water in gaan. Bij stormachtig weer blijf je liever uit het water.