Worden volgend jaar de strandredders aan onze kust nog gesubsidiëerd door de Provincie West-Vlaanderen?
05/09/2019
Weyts haalt uit naar provincie West-Vlanderen: "Subsidiëren wel een rendez-voushotel, maar geen redders." titelt het Nieuwsblad. Hoe zit dat nu?

Door de afslanking van de Provincies mogen de Provincies niet langer meer zetelen in de intercommunales, waaronder het IKWV, de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen.  Tot dit jaar subsidieerde de Provincie West Vlaanderen nog het IKWV, lees de strandredders, voor 250000 €, maar die zou in het najaar worden herbekeken. Dreigt deze subsidiëring nu weg te vallen voor het IKWV, en moeten zij nu aankloppen bij de Vlaamse overheid? Vanuit Vlaanderen krijgt IKWV nu 120000 € subsidies.

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts van toerisme sneert naar de Provincie omdat ze wel geld over heeft voor subsidiëring (via Westtoer) van een exclusief rendez-voushotel in Middelkerke, maar niet voor de strandredders.

Hierop reageert de Provincie West-Vlaanderen dat “de betaling gebeurde omdat de aanvraag voldeed aan alle voorwaarden van het nieuwe logiesdecreet van Vlaanderen, ingevoerd door Vlaams minister van Toerisme, Ben Weyts." "Toch laat de Provincie het IKWV niet in de steek, zolang Vlaanderen haar verantwoordelijkheid niet neemt. Zo heeft de Provincie West-Vlaanderen voor volgend jaar nog wel opnieuw 250000 € voorzien in de budgetnota, omdat Vlaanderen dat niet doet. De nota dient wel nog goedgekeurd te worden bij de budgetbesprekingen door de provincieraad."

(foto van AXA)