Belgen verdronken op vakantie
20/07/2019

How many deaths will it take till he knows that too many people have died (Bob Dylan)... Daarom deze oplijsting van artikels over Belgen 'verdronken op vakantie' sinds 18/4/2011, omdat elke verdrinking er één te veel is. Hoeveel doden nog vóór verantwoordelijken in de toeristische industrie het tij keren.... Te vaak ontbreken ook op de website van Buitenlandse Zaken met reisadvies tips en waarschuwingen m.b.t. de gevaren van de zee ter plekke.

20/7/2019 - L'Escala - Verdronken tijdens een zwempartij in Spanje - Op het strand van Del Riuet, in de regio Catalonië, raakte een 51 jarige Belg in de problemen door de sterke stroming. De man werd nog in afwachting van de komst van de hulpdiensten met een surfplank uit het water gehaald. Reanimatie kon niet meer baten.

20/4/2018 - Rio de Janeiro - Verdronken tijdens zwempartij in Brazilië.  De zaakvoerder van een vastgoedkantoor in Brugge kwam tijdens een zwempartij in zee in een onverwacht sterke stroming terecht en verloor uiteindelijk de strijd tegen de sterke stroming en de golven. Hij is niet het eerste Belgische slachtoffer van verdrinking in Rio de Janeiro. Op 11/5/2014 kwam reeds Carlos Six,  administrateur-generaal van de Algemene Administratie van de Fiscaliteit, daar om door verdrinking in zee.

4/10/2017 - Kreta - Vlaamse tandarts is verdronken in zee. Hij werd verrast door de sterke onderstroom en geraakte niet meer op eigen kracht terug.

16/1/2017 - Playa del Camison, Tenerife - Een 86-jarige Belgische toerist komt om het leven gedurende een zwempartij in Playa del Camison door een koudeshock die een hartstilstand heeft veroorzaakt.

14/9/2016 - La Palmyre, Zuid-West FrankrijkTwee jonge Vlaamse zwemmers verdronken aan Franse kust -  Twee Vlaamse jongemannen van 21 jaar zijn verdronken nadat ze in moeilijheden kwamen tijdens het zwemmen in zee in La Palmyre aan de Zuid-Atlantische kust in Frankrijk. Ze namen er deel aan het festival 'Roadsurfing' georganiseerd door de Belgische organisatie Route du Soleil.

29/8/2016 -  badplaats Budoni op Sardinië - Een Belgisch jongetje van vijf is er verdronken na een duik in het koude zeewater, wellicht na een beroerte. De koude temperatuur is één van de 13 gevaren van de zee.

19/6/2016 - Costa Dorada - Belgisch koppel verdronken aan Spaans strand - Twee Belgische zeventigers zijn zondag verdronken op het strand van Miami Platja in de buurt van de Spaanse stad Tarragona, in het noordoosten van Spanje. Het is niet duidelijk hoe ze zijn verdronken.

17/12/2015 - Costa Rica - Belg verdronken in Costa RIca - De man verdronk voor de kust van La Cruz in het noordoosten van Costa Rica. De Belg zou verrast geweest zijn door een sterke zeestroming of ripcurrent. Het artikel voegt eraan toe dat het afgelopen jaar al bijna 100 mensen verdronken voor de kust van Costa Rica.

9/5/2015 - Fuerteventura - Belg verdronken in Fuerteventura - Tijdens zijn vakantie is een 54-jarige Belgische toerist verdronken op Fuerteventura, één van de Canarische eilanden. Hij was van een platform gevallen en in zee terecht gekomen. Hij raakte in moeilijkheden. De Spaanse hulpdiensten haalden hem uit het water, maar konden hem niet meer reanimeren.

11/5/2014 - Rio de Janeiro - Topman belastingen Carlos Six verongelukt in Brazilië - Carlos Six, administrateur-generaal van de Algemene Administratie van de Fiscaliteit, was in Brazilië, meer bepaald in Rio de Janeiro, voor de algemene vergadering van de Inter-American Center of Tax Administrations. Ter ontspanning wou hij nog even zwemmen in de zee, toen hij gegrepen werd door een onderstroom en verdronk."

21/6/2013 - Phuket - Belgische toerist verdronken op Phuket - Hij verdronk voor de ogen van zijn vrouw. De 42-jarige man negeerde een rode vlag, verboden te zwemmen wegens te gevaarlijk, en werd op zijn jetski door metershoge golven meegesleurd.

5/4/2013 - Portugal - Vlaamse toeriste in zee gesleurd voor ogen familie  - Het dram hebeurd in Peniche, in het westen van het land. De vrouw was foto's aan het nemen aan Cabo Carvoeiro, bekend om zijn kliffen en schitterend uitzicht over de oceanen. Ze werd door een hoge golf de zee ingesleurd.

25/5/2012 - Vietnam - Belgische toerist verdronken in Vietnam - De Belg, 41 jaar, was met een groep vrienden aan het baden in zee aan het strand, toenhij door een sterke stroming werd meegesleurd en zijn vrienden hem niet meer konden redden.

21/5/2012 - Lanzarote - Belg die zoon wilde redden verdrinkt op Lanzarote - Dat gebeurde toen hij zijn 14-jarige zoon, die gehandikapt is en meegesleurd raakte in de stroming, wilde redden. Met een helikopter kon de jongen nog gered worden. De reanimatie van de vader was tevergeefs.