GO! wil alle kinderen veilig in het diep
17/08/2015
Safe Coastal Tourism benadrukte al eerder op deze site het belang van zwemonderwijs op school, en is dan ook enthousiast over de nieuwe zwemleerlijn, ontwikkeld door Baan Vier, welke zwembadveiligheid van kinderen op de eerste plaats stelt.

Vanaf dit schooljaar wordt de nieuwe leerlijn toegepast in alle basischolen van het GO!: kinderen moeten zich veilig kunnen voortbewegen in het water. Schoolslag is niet meer het eerste doel.

Carine Verbauwen, Belgisch zwemster, drievoudig 'Sportvrouw van het jaar' en vandaag zwemtrainster, zal niet verbaasd zijn als de nieuwe aanpak op tegenstand botst. Daarom wil ze ouders degelijk informeren over de nieuwe leerlijn.

SCT hoopt dat ook andere onderwijsnetten de nieuwe leerlijn zwemmen zullen volgen en dat zwemclubs ze eveneens aanbieden.

Ook hoopt zij dat de interesse van het onderwijs zich niet beperkt tot de waterveiligheid van kinderen in het zwembad, maar dat het onderwijs tevens aandacht heeft voor waterveilig gedrag om en in open water. Vergeten we niet dat zwemvaardigheden in het zwembad niet zomaar transfereerbaar zijn naar open water, waarover meer informatie te lezen is in dit artikel.